Spoštovani starši!

Iztekel se je drugi teden novega šolskega leta. Ugotavljamo, da so se kljub omejitvam in navodilom, ki otežujejo naše delo, učenci zelo dobro navadili na šolsko delo in vsi zaposleni na šoli se vsakodnevno trudimo, da bi delo potekalo čim bolj nemoteno in da bi imeli učenci od šolskega leta čim več – v učnem in v vzgojnem smislu. Verjamemo, da nam bo uspelo in da bomo na koncu šolskega leta ponosni na opravljeno delo. Še naprej vas prosimo za razumevanje in podporo pri izvajanju vzgojno-izobraževanega dela, saj smo lahko le skupaj uspešni. Verjemite, da si vsi zaposleni na šoli najbolj želimo, da ne bi bilo nobenih omejitev in ukrepov, saj bi bilo v tem primeru delo za nas veliko lažje. Ravno zato vas prosimo, da nam pri upoštevanju ukrepov pomagate, saj nam boste s tem močno olajšali delo. Tudi nam nekateri ukrepi niso všeč, a jih moramo izvajati in izkazalo se je, da učenci v veliki večini nimajo težav s spoštovanjem ukrepov – tudi zaščitne maske jim niso težava in celo mlajši otroci so povedali, da se s tem počutijo »odgovorne« in »odrasle«. Ker jih nosijo samo v garderobi in na hodniku, z uporabo ni nobenih težav. Staršem ponovno predlagamo, da otrokom nabavite otroške pralne maske za večkratno uporabo, saj bodo te maske v jesenskem in zimskem času pomembne tudi zaradi preprečevanja širjenja drugih prehladnih obolenj. Učenci naj imajo v torbi tudi plastično vrečko, kamor bodo shranili zaščitne maske, ko jih ne uporabljajo – med poukom. Pojasnite jim tudi, da naj maske z rokami čim manj prijemajo, saj je s tem največ težav – navadijo se naj, da jih prijemajo za vrvico oziroma elastiko.

V prihodnjem tednu, od ponedeljka 14. 9. do četrtka, 17. 9. 2020, bomo izvedli uvodne roditeljske sestanke po razporedu, ki smo vam ga že sporočili:

 • 1. razred: ponedeljek, 14. september 2020, ob 16.30 v šolski telovadnici
 • 2. razred: ponedeljek, 14. september 2020, ob 17.00 v avli 2. nadstropja
 • 3. razred: ponedeljek, 14. september 2020, ob 18.00 v šolski telovadnici
 • 4. razred: torek, 15. september 2020, ob 17.00 v šolski telovadnici
 • 5. razred: torek, 15. september 2020, ob 18.00 v avli 2. nadstropja
 • 6. razred: sreda, 16. september 2020, ob 17.00 v avli 2. nadstropja
 • 7. razred: sreda, 16. september 2020, ob 18.00 v šolski telovadnici
 • 8. razred: četrtek, 17. september 2020, ob 17.00 v šolski telovadnici
 • 9. razred: četrtek, 17. september 2020, ob 18.00 v avli 2. nadstropja

Odločitev za roditeljski sestanek v živo je za šolo tudi velika odgovornost in ravno zato so se nekatere šole odločile, da bodo sestanke izvedle na daljavo. Na OŠ Hudinja menimo, da so prvi sestanki še posebej pomembni in zato bomo sestanke organizirali v živo. Ravno zato, ker šola prevzema vso odgovornost, vas prosimo, da zaradi omejenega prostora in ukrepov NIJZ upoštevate naslednja navodila:

 1. Vstop v šolo bo mogoč le z uporabo zaščitne maske, ki jo morate nositi ves čas – torej tudi med sestankom.
 2. Sestanka se udeleži le eden od staršev. Otrokom vstop na sestanek ni dovoljen.  
 3. Starši sedite na označenih mestih oziroma na stolih, ki so razporejeni na ustrezne razdalje.
 4. Lista prisotnosti: ob prihodu vas bo razredničarka (razrednik) vprašal/-a po priimku in na seznamu označil/-a vašo prisotnost.     

Od ponedeljka 14. 9. 2020 dalje bodo začeli delovati krožki oziroma interesne dejavnosti, kot smo napovedali že na začetku šolskega leta. Krožki bodo potekali v času od 14.15 do 15.00. Starši, ki po končanih krožkih pridete po otroke, jih počakate pri vhodu, kjer je prisoten naš delavec in bo odhode otrok nadzoroval. Tudi pri tem vas prosimo za potrpljenje, saj bo s krožki istočasno končalo veliko učencev in pri odhajanju domov bodo pomagali tudi učitelji krožkov.

Ker je pred nami prost konec tedna, vam želimo, da ga lepo preživite. Ostanite zdravi in vse dobro.

Lep pozdrav!

J. Berk, ravnatelj