Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi je Vlada Republike Slovenije sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je izdala sklep, da se jesenske počitnice podaljšajo do 8. 11. 2020. V kolikor se epidemiološka slika v državi ne bo izboljšala, obstaja možnost, da bo od 9. 11. 2020 vzgojno-izobraževalno delo potekalo na daljavo. Odločitev o tem bo sprejeta ob izteku podaljšanih počitnic, starši pa boste z njo seznanjeni predvidoma v petek, 6. 11. 2020.

Ob tej priložnosti bi vse starše in učence pozvali, da z odgovornim ravnanjem in doslednim upoštevanjem ukrepov prispevate k izboljšanju stanja glede epidemije. Na ta način bomo dosegli stanje, ki bo omogočilo vrnitev otrok v šole. Pouk v šoli je z vidika zagotavljanja kvalitetne vzgoje in izobraževanja neprecenljiv in narediti moramo vse, kar je v naši moči, da bomo otrokom zagotovili vrnitev v šolo.

Starši, ki imate mlajše šoloobvezne otroke in boste zaradi varstva prihodnji teden primorani ostati doma, lahko na podlagi Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic covid-19 (PKP5) zaprosite za nadomestilo izpadlega dohodka. Nadomestilo pripada za varstvo otrok do vključno 5. razreda OŠ in to enemu od staršev.

Učence pozivamo, da ostanejo v učni formi, berejo, gledajo dokumentarce, in naj tudi v času podaljšanih počitnic ne pozabijo na gibanje – ob upoštevanju zdravstvenih ukrepov in priporočil.

J. Berk, ravnatelj