Kot že veliko let prej nam je uspelo tudi letos. Ker na naši šoli ne manjka dobrih pevcev, smo izpeljali prireditev kljub izrednim razmeram.

Učenci OŠ Hudinja so bili v četrtek, 24. 12. 2020, priča šestim pevskim nastopom. Predstavilo se je pet deklet in en fant: šestošolki Nina Kugler in Larisa Kocbek, sedmošolca Zala Grögl in Urh Jevšovar ter osmošolki Anja Krajnc in Neli Turinek. Skozi prireditev sta jih v najstniškem duhu popeljali devetošolki Taja Freitag Milanez in Valentina Iličić. Prav vsi so izkazali veliko svojih talentov, predvsem pevci si zaslužijo ogromno pohvalo za svoje nastope. Še tako velika trema, ki je bila seveda prisotna, jim ni mogla do živega.

V preteklih letih nas je vedno obiskal en glasbeni gost. Letos to seveda ni bilo mogoče, nam je pa vendarle uspelo, da je učence preko videa pozdravil znan pevec Challe Salle. Upamo, da je bilo to za vse prijetno presenečenje. Po končani prireditvi so za svojega favorita glasovali učenci. Svoje glasove pa sta oddala tudi člana strokovne žirije, ki sta jo letos sestavljala ga. Patricija Jakop in g. Peter Oset. Seštevek vseh glasov pa je prinesel naslednji rezultat:

  • 3. mesto: Neli Turinek s pesmijo Never enough in
  • 2. mesto: Urh Jevšovar s pesmijo Na božično noč.

Prestižni naslov Glasbeni idol Hudinje 2020 pa si je prislužila Zala Grőgl s pesmijo Party favor.

Iskrena hvala vsem, ki ste na prireditvi kakorkoli sodelovali in pomagali pri njenem nastanku. Prav vsak je dodal svoj delček k temu, da je na koncu nastala prijetna video prireditev, s katero smo – vsaj upamo tako – vsem polepšali zadnji delovni dan v tem koledarskem letu.

Mateja Hrastnik