V tem šolskem letu smo na šoli kljub epidemiji izvedli tri tehtalne akcije papirja. Prva je bila izvedena 14.10.2020. Zbrali smo 58 233 kg odpadnega papirja. Druga je bila 26.3.2021 z zbranimi 50 766 kg papirja, tretja pa 22.5.2021 z zbranimi 19 492 kg odpadnega papirja. Skupaj smo v tem šolskem letu zbrali 128 491 kg papirja. Res smo lahko ponosni na naše učence in na njihove starše ter ostale sorodnike, ki so nam pomagali pri zbiranju in papir vozili na Simbio na odlagališče v Bukovžlak . Tako smo ohranili tudi naš gozd, ki skrbi, da lahko dihamo čist zrak in bodo drevesa še naprej krasila naš gozd in dajala zavetje številnim pticam.

Pri tehtanju so nam pridno pomagali številni učenci. naslednji učenci: Luka Jaćimović, Jaka Košak, Danilo Obačkić, Elvis Tursunović, Uroš Savić, Vid Strašek, Jernej Bornšek, david vezenšek, Aleksej Arčan, Patrik Ošlovnik, Matic Golhleb, Maks Lenarčič, Andrej Aleksovski, Ahmed Karamujić, Rok Ovčjak, Kristjan reichard, Almin Ajetović in Gašper Novak.

Moramo pa se zahvaliti tudi našim gospodom: Petru Osetu, Simonu Antleju, Martinu Melanšku, Mariu rebevšku in učiteljicam Maji Kmecl, Tanji Brešan in Niki Cvirn. Tudi med počitnicami zbiramo papir naprej. Starši ga odpeljejo na Simbio, tehtalne lističe pa skrbno shranijo in jih bodo na začetku novega šolskega leta oddali novim razrednikom.

Kot mentorica te akcije sem zelo ponosna na delo, ki smo ga opravili in na vse, ki so pomagali. Ponovno smo osvojili prvo mesto v občini Celje in prejeli 200 € nagrade.

Mentorica: Darja Heiligstein