Kdor čaka, dočaka, pravi pregovor. Tudi mi smo dočakali prvi šolski dan in naše prvošolce. Ob 16. uri je letos prag naše šole pogumno prestopilo 47 prvošolcev. Učenke Živa, Elena, Mia, Vita in Tijana so jih pozdravile v šolski telovadnici in jim povedale, kaj vse so se naučile v prvem razredu. Obljubile so jim super učitelje, super šolsko leto in jih navdušile s plesnimi in pevskimi točkami. Da bo prvošolcem prvi šolski dan ostal v lepem spominu, so poskrbele tudi učenke 5. razreda, ki so jim zaigrale igrico Cesarjeva nova oblačila.

Prvošolce sta s spodbudnimi besedami na nove pustolovščine in novo obdobje pospremila tudi gospod ravnatelj in podžupan mestne občine Celje. Po končanem programu so učenci odšli v učilnice, kjer je vsakega čakalo sladko presenečenje in darilce.

Dragi prvošolci, učitelji se veselimo novega šolskega leta, ki je pred nami. Verjamemo, da ga bomo skupaj odlično izpeljali.
Naj vas skozi prvo šolsko leto vsak dan spremlja modrost medvedka Puja: ”Obljubi mi, da si boš za vedno zapomnil, da si pogumnejši kot verjameš, močnejši kot izgledaš in pametnejši kot misliš.” Srečno.

Lidija Ulaga