1. oktober je dan, ko po več kot 150 državah po svetu praznujejo svetovni dan glasbe. Na ta dan bi naj po vsem svetu potekali številni koncerti najboljših glasbenikov in skupin ter zazvenele največje mojstrovine velikih skladateljev preteklih obdobij. Svetovni dan glasbe je bil uveden z namenom, da bi spodbujal glasbeno umetnost ter širil ideale o miru in prijateljstvu med ljudmi različnih kultur.
Glasba je pomembna tudi učencem naše šole. Tri učenke so ubesedile svoje misli o glasbi.

Glasba mi je zelo všeč. V šoli in pri pevskem zboru se naučimo veliko pesmic, s katerimi se nato predstavimo na nastopih. Včasih tudi ob petju igramo na glasbila in v tem še posebej uživam. V bistvu mi je pri glasbi všeč mnogo stvari. (Zoja)

Glasba je umetnost, je čarovnija, ki marsikoga očara. Vsak ima svoj okus za glasbo. Meni je najbolj všeč disko glasba. Obiskujem pevski zbor, saj rada prepevam. Rada tudi zaplešem. Brez glasbe si res ne predstavljam življenja. (Neila)

Glasba je za nekatere ljudi umetnost, za druge pa samo neko zaporedje not. Nekateri so vedno obkroženi z njo ter ji celo posvetijo svoje življenje, nekateri pa jo poslušajo samo, če je potrebno. Zame ima glasba velik pomen, saj se v glasbeni šoli učim igranja na violino že 9 let. Igram tudi v godalnem orkestru, izven šole pa še v bendu, kjer največkrat igram kitaro. Ker mi glasba veliko pomeni, se vsako leto med počitnicami udeležim glasbenega campa. (Aneja)