Da je plavanje izvrsten način vadbe vedo učenci 1. a razreda, ki so se v dneh od 13. 11. do 17. 11. 2023 udeležili deset urnega plavalnega tečaja. Plavalne spretnosti so urili na bazenu Golovec pod budnimi očmi plavalnih učiteljev.

Pa poglejmo, kako so potekali njihovi dnevi….

Vsak dan so po končanem pouku z nestrpnostjo pričakovali uro odhoda na bazen. Najprej so se sprehodili do avtobusne postaje na Mariborski cesti, kjer jih je pričakal avtobus in jih odpeljal plavalnim dogodivščinam naproti.

Učenci so si v kabinah najprej oblekli kopalke, nadeli plavalne kape in z brisačo, ovito okoli vratu, prišli sedet na klopce v garderobi. Ko so bili vsi učenci urejeni, so se stuširali in počasi in previdno odšli na bazen. Prvi dan so učitelji preverili njihovo znanje in jih razdelili v tri skupine. V skupinah so tekom tečaja skozi različne igre spoznali oblike prilagajanja na vodo – potapljanje glave, gledanje pod vodo, izdihovanje pod vodo, drsenje na vodi. Imeli pa so tudi težje naloge – preval, stoja v vodi, plavanje pod vodo, plavanje v »velikem bazenu«. Velikega bazena in mrzle vode v njem se ni ustrašil prav nihče,
Zadnji dan so naučene spretnosti pokazali staršem, ki so jih za vsako prikazano vajo nagradili z močnim aplavzom.

Lidija Ulaga