Učencem v okviru nadstandardnega programa vsako leto ponudimo tudi »Umetniško sobotno šolo – umetnost«. Prijavili so se lahko učenci 3.triade in v soboto, 18.novembra, smo se zjutraj z vlakom odpravili proti Ljubljani.
Po uri vožnje z vlakom smo prispeli v sončno prestolnico in se prehodili do Narodne galerije, kjer smo si najprej pod vodstvom ogledali slikarska dela impresionistov in spoznali obdobje impresionizma, se nato preizkusili v igri spomina na to temo, reševali zanimiv učni list in tako preverili usvojeno znanje, nato pa je sledilo ustvarjanje s slikarskimi lopaticami na impresionističen način. Naslikali so svoje najljubše drevo in ob tem zelo uživali.

Potem smo napolnili želodčke v McDonald’s restavraciji, ki je bila učencem seveda zelo všeč. 😊

Sledil je sprehod do Prešernovega spomenika, tam smo si ogledali maketo Ljubljane, se sprehodili po stari Ljubljani do Robbovega vodnjaka in Mestne hiše, šli mimo stolnice do tržnice ter spotoma izvedeli marsikatero zanimivost, potem pa smo čez Zmajski most odšli nazaj proti železniški postaji, na vlaku pa smo veseli in prijetno utrujeni delili vtise tega dne.

Že vožnja z vlakom je posebno doživetje, pa tudi vreme nam je služilo in bil je res čudovit dan. Učenci že komaj čakajo prihodnje leto, da se zopet odpravimo odkrivat umetnost v Ljubljani.