ND: Tehnopark

torek, 29. 11. 2022

Učenci bodo v času obiska Tehnoparka prisotni na programu EKOLOGIJA. Program je sestavljen iz vodenega ogleda, programa, v katerem bodo sami raziskovali park ter delavnice, kjer bodo izdelovali milo. V programu se bodo seznanili z vsebino 20-ih eksponatov od 53-ih, ki so predstavljeni v TEHNOPARKU CELJE.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 1:00.

Stroški dneva: 16 €.


ND: Naravoslovne delavnice

sreda, 30. 11. 2022

Spoznavanje naše okolice in raziskovanje, je dobra osnova za razvoj kasnejših inženirjev, strojnikov in drugih ključnih kadrov, ki sodelujejo pri razvoju sodobne tehnologije in naprav. V sklopu tega naravoslovnega dneva se bodo učenci spoznali z izdelavo hovercrafta (plovilo na zračni blazini), izdelali si bodo raketo iz papirja in jo tudi izstrelili ter zasnovali in izdelali čim bolj varno padalo. Skupno vsem trem delavnicam je, da lahko učenci z istimi navodili, z drobnimi spremembami in prilagoditvami, napravijo skoraj enake izdelke, ki pa se bodo lahko ključno razlikovali pri doseganju dobrih rezultatov. Delo bo potekalo v treh skupinah in na koncu vsake delavnice se boste učenci lahko pomerili v tekmovanju s svojimi izdelki. Zadnjo uro bomo namenili temu, da se bodo med sabo pomerili prvaki posameznih skupin, naredili pa bomo tudi kratko analizo najboljših izdelkov, torej poiskali tiste malenkosti, zaradi katerih se je določen izdelek na tekmovanju bolje odrezal.

Učenci s seboj prinesete škarje, lepilni trak (salotejp), zamašek od plastenke, pisalo, šestilo in dobro voljo.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12:35.

Učilnice: 021  020  019  220  222    224      

Stroški dneva: 0 €.


TD: Eko dan – Stop motion

četrtek, 1. 12. 2022

Varovanje okolja postaja vedno pomembnejše za kvalitetno življenje. Učenci se bodo na eko dnevu pogovorili o tej tematiki. Delo bo potekalo v manjših skupinah. V naravi bodo nabrali ustrezen material. Z njegovo pomočjo bodo sestavili zgodbo in jo posneli z mobilnim telefonom. Za to potrebujejo naložen program Stop Motion. Učenci potrebujete: mobilni telefon, peresnico in papirno vrečko ali škatlo, kamor boste dali nabrani material v naravi. Če učenec nima mobilnega telefona, bo lahko kljub temu sodeloval, saj bo delo potekalo v skupinah.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12:35.

Učilnice: 207  019  021  224  121          

Stroški dneva: 0 €.