Šola v naravi: Dom Ajda, Libeliče

Hitro se približuje dan, ko bodo učenci 7. razreda odšli v šolo v naravi. Pri pripravi stvari naj vam bo v pomoč seznam potrebščin, ki so ga učenci že dobili. Zapisani so tudi dogovori o obnašanju in protokol testiranja za učence. Kot veste, lahko ŠVN izvedemo s samo zdravimi in testiranimi učenci, zato se bodo ti testirali v Dvorani Zlatorog na dan odhoda – ob 7.30 – testiranje bodo opravili delavci ZD Celje. To bo močno prispevalo k temu, da bo šola v naravi potekala, kot smo jo načrtovali.
Mobilne in vse druge elektronske naprave ostanejo doma. Izjema so fotoaparati (ne na mobilnih napravah, ampak tisti, ki so namenjeni le fotografiranju). V primeru, da se vseeno kakšna nedovoljena naprava prikrade tudi v Libeliče, jo bomo zasegli in vam jo vrnili ob povratku. V času bivanja v šoli v naravi so za učence odgovorni spremljevalci, zato se pričakuje, da bodo dosledno upoštevali navodila in dogovore, saj gre v prvi vrsti za njihovo varnost. V primeru kršenja dogovorov bomo obvestili starše, če pa se bodo kršitve ponavljale, bo učenec predčasno odšel domov.
Naj bo šola v naravi namenjena temu, da bodo učenci preživeli čim več časa v komunikaciji drug z drugim, ob družabnih igrah in s čim več gibanja v naravi. Želimo, da ŠVN izkoristimo čim bolje in s tem učencem omogočimo tisto, za kar so bili v preteklih letih nekoliko prikrajšani. Prepričani smo, da jih bomo lahko po vrnitvi domov pohvalil
In še nekaj drugih informacij:
– spremljevalci: Olga Kožel, Mateja Hrastnik in Patricija Jakop (dosegljivi po elektronski pošti),
– kontakt v domu: 02 878 40 51 in 031 607 566,
– učenci imajo lahko s sabo nekaj denarja za nakup spominka, vendar ne več kot 15 €.

Povratek je predviden v petek, 26. 11. 2021, med 14. in 14.30 uro, pred Dvorano Zlatorog.