ND: Tehnopark, Tropska hiša

torek, 17. 5. 2022

Energija je tista, ki poganja življenje. Vsi procesi okoli nas se odvijajo, ker jih poganja energija. V Tehnoparku Celje se boste učenci seznanili z eksperimenti s področja energije. Udeležili pa boste tudi delavnice LEGOROBOTIKE, kjer boste izdelali svojega robota. Nato bo sledil ogled Tropske hiše Celje, kjer se boste seznanili z bujnim tropskim rastjem. S seboj prinesite nahrbtnik, kamor boste shranili šolsko malico in pisalo.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 13.15.

Stroški dneva: 16,3 €.


ND: Izdelava animacije

sreda, 18. 5. 2022

Varovanje okolja postaja vedno pomembnejše za kvalitetno življenje. Učenci se bodo na eko dnevu pogovorili o tej tematiki. Delo bo potekalo v manjših skupinah. V naravi bodo nabrali ustrezen material. Z njegovo pomočjo bodo sestavili zgodbo in jo posneli z mobilnim telefonom. Za to potrebujejo naložen program Stop Motion. Učenci potrebujete: mobilni telefon, peresnico in papirno vrečko ali škatlo, kamor boste dali nabrani material v naravi.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 202  204  218  021  217  214        

Stroški dneva: 0 €.


ND: Naravoslovne delavnice

četrtek, 19. 5. 2022

Spoznavanje naše okolice in raziskovanje, je  dobra osnova za razvoj kasnejših inženirjev, strojnikov in drugih ključnih kadrov, ki sodelujejo pri razvoju sodobne tehnologije in naprav. V sklopu tega naravoslovnega dneva se bodo učenci spoznali z izdelavo hovercrafta (plovilo na zračni blazini), izdelali si bodo raketo iz papirja in jo tudi izstrelili ter zasnovali in izdelali čim bolj varno padalo. Skupno vsem trem delavnicam je, da lahko učenci z istimi navodili, z drobnimi spremembami in prilagoditvami, napravijo skoraj enake izdelke, ki pa se bodo lahko ključno razlikovali pri doseganju dobrih rezultatov. Delo bo potekalo v treh skupinah in na koncu vsake delavnice se boste učenci lahko pomerili v tekmovanju s svojimi izdelki. Zadnjo uro bomo namenili temu, da se bodo med sabo pomerili prvaki posameznih skupin, naredili pa bomo tudi kratko analizo najboljših izdelkov, torej poiskali tiste malenkosti, zaradi katerih se je določen izdelek na tekmovanju bolje odrezal. Učenci s seboj prinesete škarje, zamašek od plastenke, pisalo, šestilo in dobro voljo.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 021  020                

Stroški dneva: 0 €.