tehniški dan: Izdelek iz papirja

torek, 10. 10. 2023

Učenci bodo razdeljeni v štiri manjše skupine. V vsaki skupini bodo izdelali vsaj en izdelek iz papirnih gradiv. Iz pisarniškega papirja bodo učenci izdelovali letala različnih oblik ter velikosti. Letala bodo pobarvali ter jih preskušali v dolžini in smeri leta. Iz barvnega papirja bodo zgibali tulipan. Ob delu se bodo spoznali z origami tehniko ter ob delu urili natančnost in vztrajnost. Sledila bo izdelava podlag za kozarce ter ustrezno velike škatle iz tršega kartona. Pri delu bodo uporabili škarje in lepenkarski nož. Sledila bo izdelava peresnice iz valovite lepenke. Učenci za delo potrebujejo: pisala, ravnilo, škarje in lepilo.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 019  020  021  018            

Stroški dneva: 2 €.


tehniški dan: Naravoslovne delavnice

sreda, 11. 10. 2023

Na naravoslovnem dnevu, se bodo učenci udeležili štirih zanimivih delavnic, v sklopu katerih bodo izdelali padalo, elastomobil, plovilo, ki potuje na zračni blazini in papirnato raketo, ki jo bodo lahko s pomočjo posebne izstrelitvene ploščadi izstrelili proti nebu. V sklopu teh delavnic se bodo učenci zbližali s pojmom zračni upor, prožnostna energija, ter kako jo izkoriščamo. Spoznali bodo kako deluje sila trenja in kako jo lahko v posebnih primerih zaobidemo, soočili pa se bodo tudi s pojmom aerodinamika in spoznali nekaj lastnosti telesa, za katerega lahko rečemo, da je aerodinamičen. Učenci na naravoslovnem dnevu potrebujejo škarje, pisalo, lepilni trak – salotejp, plastenko z zamaškom na »cucelj«, ki se izvleče (glej sliko), ter 4 navadne zamaške.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 019  020  021  018            

Stroški dneva: 1 €.


tehniški dan: Stop motion

četrtek, 12. 10. 2023

Varovanje okolja postaja vedno pomembnejše za kvalitetno življenje. Učenci se bodo na eko dnevu pogovorili o tej tematiki. Delo bo potekalo v manjših skupinah. V naravi bodo nabrali ustrezen material. Z njegovo pomočjo bodo sestavili zgodbo in jo posneli z mobilnim telefonom. Za to potrebujejo naložen program Stop Motion. Učenci potrebujete: mobilni telefon, peresnico in papirno vrečko ali škatlo, kamor boste dali nabrani material v naravi. Če učenec nima mobilnega telefona, bo lahko kljub temu sodeloval, saj bo delo potekalo v skupinah.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 202  204  207  206  205          

Stroški dneva: 0 €.