tehniški dan: Izdelek iz umetne mase in obdelava podatkov

torek, 18. 4. 2023

Sedmošolci bodo na tehničnem dnevu izdelali vetromer. Vse dele te naprave bodo izdelali sami ter jih ob koncu dneva sestavili. Pri delu bodo uporabili različne materiale in obdelovalne postopke. Posebna pozornost bo namenjena varnosti pri delu. Ob koncu dneva bodo napravo preizkusili. Naučili se boste zbirati, urejati in razvrščati podatke ter jih nato prikazati z ustreznim grafičnim prikazom in jih interpretirati. Med drugim boste šteli promet in naredili kratko raziskavo o svojih sošolcih. Delali boste v manjših skupinah s pomočjo računalnikov. Delo z računalnikom vam bo močno olajšalo risanje preglednic in diagramov. Učenci prinesite s seboj pisalo.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 214  214  019  205  220          

Stroški dneva: 0 €.


naravoslovni dan: Gozd in celinske vode

sreda, 19. 4. 2023

Odpravili se bomo v okolico šole in tam spoznavali značilnosti vodnih ekosistemov in gozda ter  značilne rastline in živali teh življenjskih okolij. Izdelali bomo preprosto čistilno napravo in pokazali, da se voda v naravi sama očisti, če ni preveč onesnažena. Naučili se boste tudi oceniti starost dreves. Delali bomo v skupinah, svoja opažanja boste zapisali na delovne liste, ki jih boste doma uredili in nalepili v zvezek za naravoslovje. Primerno se oblecite in obujte, saj bodo tla dopoldan še rosna. S sabo imejte trdo mapo, ki jo boste rabili za  shranjevanje materiala in za podlago za pisanje, ter pisalo. V primeru slabega vremena bomo delavnice izvedli v šoli.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 119  020  217  204  206          

Stroški dneva: 0 €.


tehniški dan: Tehnopark

četrtek, 20. 4. 2023

Obveščamo vas, da bodo imeli učenci 7. razreda v četrtek, 20. 4. 2023, ogled TEHNOPARKA CELJE in TROPSKE HIŠE CELJE. Učenci bodo v času obiska s šolo v TEHNOPARKU prisotni na delavnici, kjer bodo programirali humanoidnega robota. Nato pa si bodo vodeno ogledali park, seznanili se bodo z vsebino 53-ih eksponatov, ki so predstavljeni v TEHNOPARKU CELJE. Svoj dan bodo nato nadaljevali v TROPSKI HIŠI CELJE, kjer se bodo posvetili vretenčarjem in nevretenčarjem. Odhod izpred šole bo ob 8.30, povratek v šolo pa ob 13.00. Tja in nazaj se bomo peljali z avtobusom. S sabo naj imajo nahrbtnik s peresnico, beležko in vodo, malico dobijo v šoli.

Pričetek ob 8.30, zaključek ob 13.00.

Učilnice: teren 

Stroški dneva: 15,7 €.