TD: Izdelek iz umetne mase

torek, 17. 5. 2022

Varovanje okolja postaja vedno pomembnejše za kvalitetno življenje. Učenci se bodo na eko dnevu pogovorili o tej tematiki. Delo bo potekalo v manjših skupinah. V naravi bodo nabrali ustrezen material. Z njegovo pomočjo bodo sestavili zgodbo in jo posneli z mobilnim telefonom. Za to potrebujejo naložen program Stop Motion. Učenci potrebujete: mobilni telefon, peresnico in papirno vrečko ali škatlo, kamor boste dali nabrani material v naravi.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 021  020  021  019  018    

Stroški dneva: 0 €.


TD: Obdelava podatkov

sreda, 18. 5. 2022

Vsakodnevno se v različnih medijih srečujemo z rezultati različnih anket, vidimo preglednice in grafikone. Za pravilno razumevanje tako prikazanih podatkov pa je potrebno znanje. V okviru tehniškega dne boste pridobili osnove tega znanja. Naučili se boste zbirati, urejati in razvrščati podatke ter jih nato prikazati z ustreznim grafičnim prikazom in jih interpretirati. Med drugim boste šteli promet in naredili kratko raziskavo o svojih sošolcih. Delali boste v manjših skupinah s pomočjo računalnikov. Delo z računalnikom vam bo močno olajšalo risanje preglednic in diagramov. Učenci prinesite s seboj pisalo.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 220  224  214  117            

Stroški dneva: 0 €.


ND: Tehnopark, Tropska hiša

četrtek, 19. 5. 2022

Iluzija je popačenje čutnega zaznavanja. Vsako človeško čutilo lahko zapeljejo iluzije, najbolj znane pa so optične iluzije. Nekatere iluzije so subjektivne. Različni ljudje zaznavajo iluzije različno ali pa tudi sploh ne. V Tehnoparku Celje se boste seznanili z eksperimenti s področja iluzij. Prisotni pa boste tudi na delavnici LEGOROBOTIKE, kjer boste izdelali svojega robota. Nato si boste v Tropski hiši Celje ogledali še čudovit živalski svet tropskega pasu. S seboj prinesite nahrbtnik, kamor boste shranili šolsko malico in pisalo.

Pričetek ob 8:15, zaključek ob 12.00.

Učilnice: teren  teren  teren  teren            

Stroški dneva: 11,7 €.