V sredo, 8. maja, se je s prireditvijo na Glavnem trgu zaključil projekt Evropska vas, kjer šole in vrtci predstavljajo značilnosti ene od držav Evropske unije. Naša šola je letos predstavljala Nizozemsko. Skozi celotno šolsko leto so pri rednem pouku, izbirnih predmetih, na dnevih dejavnosti in po pouku nastajali številni čudoviti izdelki, ki smo jih razstavili na stojnici. Našo stojnico so predstavljale učenke: Maja Gobec Mernik, Varja Koprivc in Ylejna Demiraj. Obiskovalci so si lahko ogledali značilno arhitekturo mesta Amsterdam, mline na veter, tulipane, krone nizozemske kraljeve družine, cokle, in še mnogo drugega. Poskusili pa so lahko tudi slastne nizozemske piškote.
Na odru so se predstavile pevke Larisa Kocbek, Ivona Suknović in Isla Hrovatič, ki so zapele pesem Arcade pevca Duncana Laurencea, s katero je leta 2019 zmagal na Evroviziji. Spremljala jih je šolska glasbena skupina, ki so jo sestavljali: Luka Rašić, Filip Lupšina, Lars Florjan in Miha Vodeb Ravnjak, pod vodstvom učitelja Petra Oseta.
Čeprav nam jo je vreme pošteno zagodlo, nismo pustili, da bi nam to pokvarilo razpoloženje. Predstavitev smo odlično opravili in že se veselimo naslednje Evropske vasi.

Mentorica: Nika Cvirn