Mobilni telefoni

Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da so mobilni telefoni v šoli, kjer je veliko število učencev, zelo moteč dejavnik. Pogosto opažamo, da jih imajo učenci v žepih, se igrajo z njimi in s tem pri pouku motijo sebe in sošolce. Nemalokrat mobilni telefoni zvonijo celo pri pouku – tudi če jih učenci hranijo v torbah. Prav tako šola ne more zagotoviti varnosti glede morebitnih kraj. Prosimo vas, da se s svojim otrokom pogovorite in dogovorite o tem, da mobilni telefon obvezno hrani doma.

Nobene potrebe ni, da bi ga učenci imeli pri sebi. Za nujne klice imamo na šoli dogovor, da lahko učenci klic brezplačno opravijo iz tajništva. V primeru, ko bodo učenci v šolo prinesli mobilni telefon, ga bomo odvzeli in ga vrnili staršem.

Fotografiranje in snemanje

Vsakršno fotografiranje in snemanje v šolskih prostorih ali v zunanjem območju šole je PREPOVEDANO oziroma je dovoljeno samo ob predhodnem soglasju vodstva šole (npr. glasilo).

Za osebne podatke, za katere se starši učencev s pisno privolitvijo strinjajo, da so javno dostopni, ker po naravi, vsebini ali namenu ne posegajo v zasebnost učencev (npr. razstave izdelkov učencev, skupinski posnetki učencev na fotografijah, videoposnetki, zvočni ali filmski posnetki javnih nastopov učencev na prireditvah ipd.), šola pridobi pisno soglasje staršev za celo šolsko leto. Iz soglasja mora biti razvidno, za kakšne fotografije, snemanja in intervjuje gre, na kakšen način oziroma za kakšne namene se bodo le-ti uporabljali in koliko časa se bodo shranjevali.

Šolski park in igrišče

V šolskem parku OŠ Hudinja in na igriščih je prepovedano sprehajanje s psi, saj so te površine namenjene potrebam naših učencev. Prepričani smo, da bodo prepoved upoštevali vsi učenci in starši, ker je to nujno iz higienskih in zdravstvenih razlogov.

Pravila oblačenja

V šoli nosimo primerno obleko in obutev. Primerna obleka pomeni, da z njo ne vzbujamo nepotrebne pozornosti, kar pomeni, da se izogibamo neprimernim dekoltejem, prozornim oblačilom, prekratkim krilom ali hlačam in podobno. Pri obutvi v šolskih prostorih nosimo šolske copate z nedrsečim podplatom, ne uporabljamo pa japonk, coklov, natikačev in podobnih obuval. Uporaba raznih pokrival v šolskih prostorih ni dovoljena, saj za to ni nobene potrebe.

Prav je, da so oblačila čista in udobna. Dnevno skrbimo za osebno higieno, kar pomeni redno tuširanje in umivanje las, negovanje zob in nohtov ter drugo. Ne uporabljamo močnih parfumov, kričeče lakiranih nohtov ali vpadljivega ličenja.

S primernim oblačenjem in svojim zunanjim videzom pokažemo svoj odnos do tistih, s katerimi se v šoli srečujemo in sodelujemo – to so sošolci, ostali učenci, učitelji in drugi zaposleni na šoli ter starši. Šola je prostor, kjer se vsakodnevno srečuje velika množica ljudi in prav je, da smo spoštljivi in obzirni drug do drugega.