V petek, 17 5. 2024 ob 17.00, smo se posamezni učenci od prvega do devetega razreda zbrali na večeru branja. Večer branja je namreč nagrada za pridne bralce. Odšli smo v šolsko knjižnico, kjer je večer potekal. Razdelili smo si bralne vprašalnike, ki so imeli zanimiva vprašanja in zapisali na vprašanja še zanimivejše odgovore. Medtem ko smo predstavljali naše odgovore, smo dobili prav poseben obisk. Prišla je psička Luna, terapevtska labradorka iz društva Tačke pomagačke. Izvedeli smo veliko o Luni. Razdelili smo se v skupine in reševali kvize na različne teme, kot npr.: V katerih knjigah nastopajo psi, katere filme z glavnimi junaki, v katerih nastopajo psi poznamo, ipd…? Po odigranem kvizu nam je psička pokazala mnogo trikov, ki jih zna. Nekatere trike je Luna izvedla skupaj z nami, učenci.
Ko se je Luna od nas poslovila, smo odšli v učilnico gospodinjstva, kjer smo si pripravili tople sendviče in za posladek pojedli še slastne muffine.
Nato smo se odpravili nazaj v knjižnico, kjer smo tiho brali vsak svojo izbrano knjigo. Potem smo si v knjižnici izbrali tri knjige in z naslovi knjig sestavili smiselno besedilo. Reševali smo še en kviz, in sicer po razredih: prvo in drugošolci uganke, tretješolci, četrto- in petošolci Grimmov kviz, šestošolci in sedmošolci kviz o Prešernu ter osmo- in devetošolci kviz o slovenskih literarnih junakih.
Ob 22.00 so po nas prišli starši. Ta večer mi bo še dolgo ostal v spominu.

Kaja Kmecl