tehniški dan: Tehnopark

torek, 18. 4. 2023

Obveščamo vas, da bodo imeli učenci 8. razreda v torek, 18. 4. 2023, ogled TEHNOPARKA CELJE in TROPSKE HIŠE CELJE. Učenci bodo v času obiska s šolo v TEHNOPARKU prisotni na delavnici, kjer bodo izdelovali milo. Nato pa si bodo vodeno ogledali park, seznanili se bodo z vsebino 53-ih eksponatov, ki so predstavljeni v TEHNOPARKU CELJE. Svoj dan bodo nato nadaljevali v TROPSKI HIŠI CELJE, kjer se bodo posvetili vretenčarjem in nevretenčarjem. Odhod izpred šole bo ob 8.30, povratek v šolo pa ob 13.00. Tja in nazaj se bomo peljali z avtobusom. S sabo naj imajo nahrbtnik s peresnico, beležko in vodo, malico dobijo v šoli Udeležba učencev je obvezna.

Pričetek ob 8.30, zaključek ob 13.00.

Učilnice: teren        

Stroški dneva: 15,7 €.


naravoslovni dan: Matematične igre

sreda, 19. 4. 2023

Osmošolci boste na dnevu dejavnosti spoznali, da matematika sploh ni dolgočasna,  pravzaprav je lahko prav zabavna, samo na pravi način se je moraš lotiti in imeti malo potrpljenja. Videli boste predvsem uporabno in zabavno stran matematike. Delali boste v manjših skupinah, imeli pa boste pet delavnic. Srečali se boste s poliedri, ki jih boste sestavljali in spoznavali njihove značilnosti. Poseben primer poliedrov je kocka, ki jo boste natančno spoznali, risali njeno mrežo in jo sestavljali, dodali pa boste še kvader. Preizkusili se boste v sestavljanju tangrama oziroma razčlenjene uganke, ki jo sestavlja sedem likov. Naučili se boste nekaj strategij reševanja logičnih nalog in nazadnje boste iskali skriti zaklad, do katerega vas bodo pripeljale pravilno rešene uganke, pri katerih boste morali uporabiti znanje, ki ste ga pridobili pri matematiki med poukom. Učenci s seboj prinesete zvezek za matematiko in pisalo.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 224  222  220  117  120          

Stroški dneva: 0 €.


tehniški dan: Tekstil

četrtek, 20. 4. 2023

Kako pravilno vzdrževati oblačila, da nam bodo dolgo služila, je veščina, ki bi jo morali vsi obvladati. Koristno je tudi, če znamo opraviti kakšno manjše  popravilo, na primer prišiti odtrgan gumb ali razparan rob oblačila. To znanje boste pridobivali na naravoslovnem dnevu o tekstilu. Za delo potrebujete škarje, pisala, doma pa poiščite še 4 različne gumbe.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 119  121  120  218  217          

Stroški dneva: 0 €.