naravoslovni dan: Uporabna kemija in elektronika

torek, 18. 4. 2023

Učenci se na dnevu dejavnosti elektronika s praktičnega vidika pobližje spoznajo z elektromagnetizmom, osnovnimi elektronskimi komponentami in njihovimi lastnostmi. Izdelajo si dva preprosta elektromotorja. Spoznajo delovanje zvočnika in izdelajo preprost zvočnik z elektromagnetom.

V kemijskem delu bodo izdelali milo ter embalažo zanj. Praktično pa bodo dokazovali prisotnost beljakovin, mašlob in ogljikovih hidratov v nekaterih živilih. S seboj morajo imeti: ravnilo, škarje, svinčnik, lepilo in radirko.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 117  119  202  204  120          

Stroški dneva: 2,3 €.


tehniški dan: Tehnopark

sreda, 19. 4. 2023

Obveščamo vas, da bodo imeli učenci 9. razreda v sredo, 19. 4. 2023, ogled TEHNOPARKA CELJE in TROPSKE HIŠE CELJE. Učenci bodo v času obiska s šolo v TEHNOPARKU prisotni na delavnici, kjer bodo programirali humanoidnega robota. Nato pa si bodo vodeno ogledali park, seznanili se bodo z vsebino 53-ih eksponatov, ki so predstavljeni v TEHNOPARKU CELJE. Svoj dan bodo nato nadaljevali v TROPSKI HIŠI CELJE, kjer se bodo posvetili vretenčarjem in nevretenčarjem. Odhod izpred šole bo ob 8.30, povratek v šolo pa ob 13.00. Tja in nazaj se bomo peljali z avtobusom. S sabo naj imajo nahrbtnik s peresnico, beležko in vodo, malico dobijo v šoli Udeležba učencev je obvezna.

Pričetek ob 8.30, zaključek ob 1.00.

Učilnice: teren       

Stroški dneva: 15,7 €.


naravoslovni dan: O sebi

četrtek, 20. 4. 2023

Na dnevu dejavnosti se bodo učenci srečali z različnimi vsebinami, ki se tičejo odraščanja, prehoda v srednjo šolo in dela v šoli.

Zunanji izvajalec, specialist za policijsko preventivo bo učencem predstavil dovoljene in prepovedane droge, posledice in zakonska določila zlorabe obojih ter primere uspešnih mladih ljudi, ki uspehe dosegajo brez nedovoljenih substanc. Dotaknil se bo tudi primerov nasilja, kazenske odgovornosti in primerov nepravilnega obnašanja do soljudi.

V drugi delavnici se bodo učenci spoznali s sproščanjem in čuječnostjo. Tretja delavnica je namenjena skupinskemu delu in krepitvi skupinskega duha, saj bodo skupine sodelovala v različnih izzivih. Zadnja delavnica je namenjena poslušanju navodil, kjer se bodo učenci na zabaven način preizkusili v različnih nalogah. Učenci za ta dan dejavnosti potrebujejo peresnico.

Pričetek ob 8.15, zaključek ob 12.35.

Učilnice: 222  220  224  202  204          

Stroški dneva: 4 €.